Festa Major dels Petits

Inici > La FM > Festa Major dels Petits

Festa Major dels Petits

 petits1 petits2 petits3

Per iniciativa de l'administració de la festa de l'any 1982, i amb l'objectiu d'apropar encara més la Festa Major i els seus balls a tota la població, es va iniciar un acte que, des d'aleshores, s'ha anat celebrant de manera ininterrompuda el dia 1 de setembre: la Festa Major dels Petits.

La finalitat d'aquesta acte, inclòs dins la vessant tradicional de la Festa Major, és la d'aconseguir que els infants visquin i sentin la Festa Major com a pròpia, tot interpretant els balls que surten els dies 29, 30 i 31, si bé, no tots hi tenen encara representació.

L'acte consisteix en una cercavila que surt de la Rambla de Sant Francesc a les cinc de la tarda, després de l'encesa d'una petita tronada a càrrec de nens i nenes escollits per l'Administració. El recorregut actual de la cercavila és: Rambla de Sant Francesc, Rambla de Nostra Senyora, Parellada, Cort i Plaça de la Vila. Un cop arribats a la plaça de la vila tots els grups representats fan una actuació a dalt l'entarimat en presència dels Administradors i Administradores de la Festa Major, dalt el balcó de l'Ajuntament.

Actualment, hi tenen representació els balls següents: Drac, Ball de Diables, Ball d'en Serrallonga, Àliga, Gegants, Nans, Cotonines, Panderetes, Pastorets, Cercolets, Ball Pla, Figuetaires, Bastoners, Panderos, Gitanes, Falcons, Xicots de Vilfranca i Castellers de Vilafranca. 

© 2013 Ajuntament de Vilafranca del Penedès Administradors FM'13 Tel. - C\ La Font 43 · 08720 Vilafranca del Penedès Última actualització: 21/05/2013


Segueix-nos a :